U trendu

Za dva dana znaće se tačni iznosi povišice plata i penzija

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas u Beogradu da će se za dva dana Vlada Srbije utvrditi tačne iznose povišica plata i penzija koje su dogovorene sa misijom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Vujović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom završetka šeste revizije aranžmana Srbije sa MMF-om rekao da povišice plata i penzija neće narušiti postignutu finansijsku stabilnost i budžet za narednu godinu koji je usaglašen sa predstavnicima MMF-a.

Ministar je rekao i da će penzioneri uskoro dobiti jednokratnu isplatu i da se još utvrdjuje kolika će ona biti. Ranije se pominjalo 6.000 ili 7.000 dinara.

Po rečima Vujovića, u državnom budžetu za ovu godinu ima novca za isplatu još nekih bonusa, ali još nije precizirano kome će biti isplaćeni.

Šef misije MMF-a Džejms Ruf je kazao da je za odobravanje šeste revizije sporazuma MMF- sa Srbijom potrebno da državni budžet Srbije za iduću godinu godinu bude u dogovorenim okvirima i da se reše problemi dugovanja državnih preduzeća za struju i gas.

Misija MMF-a je u Beogradu od 20. oktobra povodom šeste revizije tekućeg trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti u vrednosti oko 1,2 milijarde evra.

Vlada Srbije po dogovoru sa MMF-om sprovodi mere štednje i reforme kojima se smanjuju budžetski deficit i javni dug i stvaraju povoljniji uslovi za rast privrede.

Tema šeste revizije aranžmana MMF sa Srbijom bili su fiskalni rezultati i budžet za 2017. godinu, napredak reforme finansijskog sektora i ključne strukturalne reforme, kao i obaveze za narednu godinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar