U trendu

Za izgradnju elektro interkonekcije potrebno još 200 miliona evra

DOLJEVAC – Direktorka „Elektromreža Srbije“ Jelena Matejić obavestila je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je za izgradnju elektroenergetske interkonekcije sa zemljama u okruženju potrebno još 200 miliona evra novih sredstava, a da su u toku investicije u iznosu od 500 miliona evra.

Matejić je, tokom obilaska Javne biblioteke u Doljevcu sa predsednikom Srbije kazala da je u razvoj prenosne infrastrukture za trafo stanicu Region 4 koja snabdeva Niš, Vranje i Leskovac uloženo 54 miliona evra.

„Od tih 54 miliona evra, Doljevac je dobio 350.000 evra za novi 110 kilovoltni dalekovod“, kazala je Matejić.

Odgovarajući na pitanje predsednika u kojim delovima naše zemlje još postoje problemi sa snabdevanjem električnom energijom, Matejić je navela Vojvodinu, Beograd sa okolinom i Bor.

Precizirala je da su za Vojvodinu potrebna ulaganja od 50 miliona evra, za Beograd 80 miliona, a za Bor 70 miliona evra.

Predsednik Vučić je ocenio da bi ovi problemi mogli da budu rešeni uz pomoć države, jer su prihodi „Elektromreže Srbije“ 25 milijardi dinara, a rashodi, bez kredita i kamate 20 milijardi, odnosno da je neto dobit svega 20 miliona dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.