U trendu

Za koga investitori traže crnogorsko državljanstvo?

PODGORICA – Vlada Crne Gore prihvatilaje je danas tri kandidature za investiranje u turizam na osnovu kojih će investitori moći da dobiju privilegovano državljanstvo preko ekonomskog programa.

Prihvaćeni je projekat firme “CG Resort”, iza koje stoje ruski investitori, za gradnju hotela “Breza” u Kolašinu, kao i predlozi “Adriatic propertis” Vei Seng Pol Pua za gradnju hotela “Kraljičina plaža“ u Miločeru i firme Petrosa Statisa “Durmitor hotel and villas” za gradnju hotela „Durmitor“ u Žabljaku.

U dokumentaciji je navedeno da je Pua dokazao da na računu u Univerzal kapital banci ima više od 20 miliona evra, dok Statis u toj svojoj banci ima više od deset miliona evra.

Kako navode podgoričke Vijesti, njih dvojica već imaju crnogorsko državljanstvo, pa je nejasno za koga iz svojih firmi ga traže preko ovog projekta.

Garanciju za firmu “CG Resort” dale su ruske banke Sperbank, VTB i Alfa, kao i firma “Atek group”, čije sedište ili drugi podaci nisu navedeni, a koja daje svojih 19,5 miliona evra u ruskim bankama.

Vlada je odbila zahtev firme “Sunraf beać properties” da se njihov hotel u Rafailovićima uvrsti na ovu listu.

Vlasnik ove firme je Jurij Tjumencev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.