U trendu

Za let za Njujork već prodato 11.000 karata

Za let za Njujork, avionom Erbas 330, koji je danas sleteo na Beogradski aerodrom, prodato je više od 11.000 karata, rekao je predsednik Nadzornog odbora Er Srbija Siniša Mali, a generalni direktor nacionalne kompanije Dane Kondić istakao da će ta linija biti profitabilna već za dve godine.

Mali, koji je doputovao avionom Erbas330, novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“, da će danas biti objavljeni kontakti na koje će svi, pa i sedma sila, moći da predlažu imena za taj avion.

Mali, koji je i gradonačelnik Beograda, rekao je da Srbija sada ima najveći avion od 11 zemalja regiona..

“Avion A330 je ne samo najvehi avion u floti Er Srbije već i najveći u regionu. Nepostoji nijedna druga nacionalna avio kompanija u regionu koja ima veći avion i zato je on slika jedne bolje, lepše i uspešnije Srbije i simbol ekonomskog oporavka i napretka naše zemlje“, rekao je Mali.

On je naglasio da će linija Beograd – Njujork, koja startuje 23. juna, omogućiti veću privrednu saradnju Srbije sa SAD.

Mali je pozvao privrednike da iskoriste to što Erbas330 može da preveze 15 tona tereta, ocenjujući da je ovaj događaja važan ne samo za Er Srbiju, već i za sve građane Srbije.

Kondić je istakao da je Er Srbija napravila veliki iskorak u svom razvoju.

“Od male avio kompanije koja ima usko trupne avione došli smo do zrele koja ima širokutrupni avion“, rekao je Kondić dodajući da avion ima dve kabine sa 18 sedišta u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.