U trendu

Za obnovu ribnjaka Vojvodine 20 miliona dinara

NOVI SAD – Pet ugovora vrednih 20 miliona dinara bespovratnog novca namenjeno je podizanju novih i rekonstrukciji postojećih ribnjaka u Vojvodini, a ugovore je korisnicima uručio pokrajinski sekretar Čedomir Božić.

Božić, sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, rekao je da u Vojvodini ima 13,5 hiljada hektara ribnjaka, od kojih se tek 9,5 hiljada eksploatiše.

Božić je rekao i da je neophodno uložiti što više sredstava u unapređenje i očuvanje ribnjaka i razvoj ribarstva kao važne i profitabilne privrednu granu.

Najavio je da se isti iznos bespovratnih novca za ovu svrhu može očekivati i naredne godine.

Ukupna vrednost investicija kada se uključe i zajednička ulaganja iznosi 40 miliona dianra.

Miloš Stojačić, vlasnik firme „Kodeks-Stojačić“ iz Deronja, koja se bavi uzgojem konzumnog šarana, kaže da podrška Pokrajine za njega ima izuzetnu važnost.

„Ovo je jedina finansijska pomoć od države koja je namenjena privrednicima u sektoru ribarstva. Veoma bi bilo teško samostalno izgraditi ribnjak bez takve podrške“, rekao je Stojačić i dodao da se nada da će podsticaji u oblasti ribarstva kod nas u budućnosti biti sve značajniji.

Ugovori su uručeni i predstavnicima firmi „Žeravica Fishing & Hunting“ iz Plandišta, „Ribarstvo Baranda“ iz Barande, Preduzeće za ribarstvo „Vršački Ritovi“ iz Vršca i „Edelinski“ iz Ruskog Krstura.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar