U trendu

Za razvoj lovstva i za lovce u Vojvodini 31,3 miliona dinara

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas 90 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva iz pokrajinskog budžeta za razvoj lovstva u 2021. godini.

Ukupna vrednost investicije je 31,3 miliona dinara, od čega je 25,5 miliona obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivedu, vodoprivredu i šumarstvo, preko Budžetskog fonda za razvoj lovstva, dok su sami korisnici investirali 5,8 miliona dinara.

Božić je kazao da su podržani projekti lovačkih uduženja i korisnika lovišta, kao što su nabavka terenskih vozila, spektiva, opreme za noćno osmartanje i za video-nadzor.

Sa dva miliona dinara finansirane su i aktivnosti Lovačkog saveza Vojvodine i to istraživanje realnog prirasta zeca i utvrđivanje štete u saobraćaju nastale od divljači.

Božić je dodao da Pokrajinska vlada u kontinuitetu podstiče razvoj lovstva, koje čini bitan deo ukupnog ekonomskog razvoja naše zemlje, te da su sve sugestije i predlozi lovačkih udruženja dobrodošli kako bi napredni programi i konkursi u ovoj oblasti bili još efikasniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.