U trendu

Za unapređenje uslova u jaslicama i vrtićima u Srbiji i regionu 600.000 evra

MK grupa (MK Group) i AIK banka donirale su 600.000 evra za unapređenje uslova u jaslicama i vrtićima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, u okviru regionalnog društveno-odgovornog programa „Podrška porodici“, saopšteno je danas.

Prethodne godine ove dve kompanije su relizovale donacije porodilištima u Jadranskom regionu.

„Kako je društveno-odgovorno poslovanje strateško opredeljenje kompanije, nastavak ulaganja i briga o deci, mladima i porodici biće fokus i u godini u kojoj MK grupa obeležava bitan jubilej, 40 godina uspešnog poslovanja“, navela je MK grupa.

Za vrtiće u Srbiji, renoviranje ili opremanje njihovih prostora, MK grupa i AIK banka izdvojile su iznos od 200.000 evra, sa fokusom na opštine u kojima posluju: Vrbas, Bečej, Kovačica, Pećinci, Novi Sad, Raška, Golubac i Niš.

Tim povodom održan je sastanak u Vladi Srbije, a predsednica Vlade Ana Brnabić, zahvalila se kompanijama na doprinosu privrednom životu Srbije i izrazila zadovoljstvo što će Vlada raditi sa njima na ovom značajnom projektu.

„MK grupa i AIK banka su jedni od investitora koji uspešno posluju kako u Srbiji, tako i u regionu. Aspekt bez kog država ne može da bude uspešna, jeste društveno-odgovorno poslovanje. Posebno mi je drago što ove kompanije u godini kada obeležavaju jubilej, doniraju sredstva u iznosu od 200.000 evra vrtićima u našoj zemlji, u osam lokalnih samouprava. Verujem da ćemo uz pomoć ministarstva sredstva uložiti u ono u šta je najpotrebnije i kako bi bilo komplementarno sa svim onim što je vlada do sada uradila. Ovo je primer i svim ostalim kompanijama kako dobro raditi“, rekla je Brnabić.

Sastanku u Vladi prisustvovao je i ministar prosvete Srbije Branko Ružić koji je takođe izrazio zahvalnost kompanijama na poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama.

Saradnjom sa Vladom i resornim ministarstvom, donatori će dobiti podršku u procesu definisanja mehanizma za realizaciju donacija i određivanja namene sredstava u skladu sa prioritetnim potrebama.

„Ponosan sam što ispred MK grupe mogu da kažem da već sedmu godinu zajedno sa AIK bankom realizujemo društveno-odgovorni program ‘Podrška porodici’. Ove godine donacije u vrednosti od 600.000 evra namenili smo za unapređenje uslova u vrtićima u Srbiji i regionu. Darivanje najmlađih je najbolji način da otpočnemo obeležavanje našeg jubileja, četiri decenije poslovanja. Samo u 2023. godini izdvojićemo preko milion evra za različite aktivnosti usmerene ka deci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost“, rekao je generalni direktor MK grupe Mihailo Janković.

Predsednica Izvršnog odobra AIK banke Jelena Galić naglasila je da banka aktivno doprinosi unapređenju uslova u kojima deca odrastaju, obrazuju se i razvijaju.

„Raduje me što naš program ‘Podrška porodici’ iz godine u godinu proširujemo novim aktivnostima, i što smo ovogodišnje donacije namenili vrtićima u kojima naša deca provode svoje najranije godine. Briga o najmlađima je briga o zajedničkoj budućnosti svih nas“, rekla je Galić.

Program „Podrška porodici“ je pokrenut 2017. godine sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih MK grupe i AIK banke koji postanu roditelji, da bi se kasnije proširio, kroz donacije ustanovama koje se bave decom i mladima, kao i jačanjem porodice.

Prošle godine projekat se bavio unapređenjem uslova u porodilištima sa fokusom na bebe, trudnice i porodilje, dok je ove godine tema predškolsko obrazovanje i razvoj dece uzrasta od jedne do šest godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.