Za zdravstvene radnike upola jeftiniji letovi Er Srbijom

BEOGRAD – Zdravstvenim radnicima iz kovid sistema danas je uručeno 10.000 vaučera sa popustom od 50 odsto za letove Er Srbije, u okviru kampanje pod sloganom „Vreme je za predah“ koju su pokrenuli Ministarstvo zdravlja i Er Srbija.

Vaučere su predstavnicima zdravstvenih ustanova u kovid sistemu uručili ministar zdravlja Zlatibor Loncar i generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit, koji su prethodno potpisali Ugovor o saradnji između Ministarstva zdravlja i te avio-kompanije.

Ministar Lončar je nakon uručenja vaučera predstavnicima zdravstvenih ustanova iz kovid sistema, lekarima i medinskim sestrama,
pohvalio i zahvalio Er Srbiji na ovom gestu.

„Mnogima su puna usta kako su naši medicinski radnici veliki junaci i heroji. Obično ostane na tim pohvalama i rečima da su u prilici dali bi im sve, to kratko traje. Ovaj potez Er Srbije je mene lično iznenadio, malo sam bio skeptičan jer mislim da je to ogroman trošak za kompaniju“, rekao je Lončar.

Naveo je da je Er Srbije na ovaj način poručila da su zdravstveni radnici koji se bore protiv kovida to i zaslužili i da ta kompanija želi da im pomogne i pokaže poštovanje i zahvalnost za sve što su učinili.

„To je nešto konkretno što nije ostalo na rečima“, rekao je Lončar i ponovo izrazio zahvalnost svim medicinskim radnicima koji se bore protiv kovida.

Poručio je da ćemo rezultata požrtvovanosti medicinskih radnika u Srbiji biti svesni za pet do 10 godina, kada se urade analaze rezultata i uporede sa drugim zemljama.

„Tek onda ćemo biti svesni onoga što ste uradili, tek tada ćete biti ponosni na ono što urađeno“, naglasio je Lončar.

Naveo je da prethodni period nije bio lak za Er Srbiju i celu industriju koja se suočavala sa najvećom krizom, a da je ta kompanija pomogla medicnskim radnicima uprkos teškom periodu.

Generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit rekao je da velika čcast izraziti zahvalnost zdravstvenim radnicima na predanosti i požrtvovanosti.

Izrazio je zahvalnost medinskim radnicima koji su već više od godinu dana u prvim redovima borbe protiv kovida na snazi, čvrstini i svakodnevnoj posvećenosti očuvanju zdravlja svih nas, kao i Ministarstvu zdravlja na saradnji.

Naveo je da je cilj pokrenute kampanje „Vreme je za predah“ da 10.000 zdravstvenih radnika otputuju na neku od desticinacija avionima Er Srbije na više nego zasluženi odmor.

Promo vaučer omogućava popust od 50 odsto na ukupnu cenu karte Er Srbije, sa uključenom tarifom i aerodromskim taksama.

Vaučeri važe za direktne redovne letove ka svim destinacijama srpskog nacionalnog avio-prevoznika, osim Njujorka, i mogu se iskoristiti za putovanja u periodu od 1. jula do 31. decembra 2021. godine.

Vaučeri srpske nacionalne avio-kompanije će biti distribuirani Univerzitetskom kliničkom centru Srbije, kliničkim centrima Kragujevca, Niša i Vojvodine, klinicko-bolnickim centrima Zemun, Bežanijska kosa, Zvezdara i „Dr Dragiša Mišović“, kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu i ostalim zdravstvenim ustanovama u kovid sistemu.

„Pandemija je pogodila sve pojedince i kompanije, ali svi smo u tome zajedno. Poslednjih 14 meseci bili su najizazovniji period u istoriji avijacije. Naše aktivnosti su prestale, ali nismo klonuli duhom“, rekao je Nejsmit.

Podsetio je na 204 repatriciona i evakuaciona leta Er Srbije kojima je više od 10.000 građana Srbije vraćeno iz inostranstva tokom pandemije, ali i na letove kojima su prevezeni strani držvaljana iz Srbije u svoje zemlje, kao i na kargo letove kojima je prevezeno više stotina tona medinskog materijala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.