U trendu

Zakon o konverziji nije doneo korist, već samo štetu

BEOGRAD – Zakon o konverziji zemljišta je populistički zakon koji nije doneo nikakve prihode državi, a doneo je probleme građanima i privredi, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon sastanka sa članovima Američke privredne komore u Srbiji (AmĆam).

„Zakon o konverziji zemljišta od pre petnaestak godina je vrlo loš i pravi populistički zakon koji nije doneo nikakve koristi državi, lokalnim samoupravama i građanima, a doneo je gubitak ogromnog broja poslova i osudio investitore na stagnaciju“, rekao je Momirović.

Naveo je da je opredeljenje Vlade Srbije da pruži podršku kompanijama kako bi investirale i zaposlile ljude.

„Svesni smo problema i adekvatno ga tretiramo. Zakon je donet sa snažnom populističkom voljom najniže vrste. Moramo da mnogo odgovornije pristupamo zakonskim rešenjima koja direktno pogađaju građane i kompanije, a deluju kao borba za pravdu“, naglasio je Momirović.

Predsednik AmĆama Zoran Petrović složio se sa ocenama ministra Momirovića i istakao da se Američka privredna komora zalaže za potpuno besplatnu konverziju koja treba da oslobodi kapacitete za biznis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar