U trendu

Zakupci sa Đerma i Palilule sampioni bezgotovinskog placanj

BEOGRAD – Zakupci sa „Đerma“ i „Palilule“ januarski su šampioni bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama i danas su im uručene nagrade u okviru pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“.

Prvo i drugo mesto osvojili su zakupci sa pijaca „Đeram“ i „Palilula“ sa ukupno 97, odnosno 86 ostvarenih transakcija, a treća nagrada pripala je zakupcu sa pijace „Kalenić“, sa realizovane 62 transakcije.

Četvrto i peto mesto osvojili su zakupci sa pijace „Đeram“ sa 34 i 33 transakcije.

Kako bi svi zakupci koji su deo pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“ imali pođednake šanse da osvoje nagradu, jedno od pravila je da zakupci koji dobiju nagradu u jednom mesecu, ne mogu da učestvuju u postupku nagrađivanja naredna tri meseca.

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 7.000 bezgotovinskih transakcija na 42 POS terminala na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija u poslednja tri meseca dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajano uvođenje ovakvog vida plaćanja.

Samo u januaru na ove tri pijace realizovano je više od 2.000 transakcija.

Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje ovakvog vida plaćanja olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac.

Takođe, navode i da bi bilo značajno da se bezgotovinsko plaćanje omogući na većem broju tezgi, kao i na mestima prodaje mlečnih i suhomesnatih proizvoda.

Dobitnik nagradu sa pijace „Đeram“ Igor Vilaj rekao je da je uvođenje plaćanja karticom važno, jer kupci sada imaju izbor i u pogledu načina plaćanja.

Plaćanje karticom omogućilo je da privučemo nove mušterije, koje su ovu novinu prvo dočekale s nevericom, a sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom.

Zakupac sa pijace „Đeram“ Jelena Škodrić, koja je takođe osvojila nagradu, navodi da je u sve oštrijoj tržišnoj konkurenciji uvođenje mogućnosti da se i na drugačiji način plate proizvodi kupljeni na pijaci bilo neophodno.

Proces plaćanja se odvija brzo i kartice koriste kupci svih generacija.

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“ pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP Gradske pijace, kompanija Payten, Ćipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca do kraja oktobra ove godine, pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Ćipcard.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar