U trendu

Zapadni Balkan pred investitorima 22. novembra

BEOGRAD – Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) u saradnji sa Regionalnim savetom za saradnju, organizovaće međunarodnu investicionu konferenciju 22. novembra u Ljubljani.

Cilj konferencije je da se pred kompanijama koje razmatraju investiranje u ovaj region predstave prednosti i mogućnosti poslovanja na Zapadnom Balkanu, kao i primeri uspešnih investicija u regionu.

„Konferencija će, takođe, pružiti informacije o zajedničkom regionalnom tržištu i prednostima i mogućnostima koje nudi stranim investitorima. Fokus će biti na predstavljanju komparativne prednosti regiona Zapadnog Balkan u odnosu na druge investicione destinacije“, kažu u KIF-u, objavila je Privredna komora Srbije.

Prisustvo agencija za promociju investicija, resornih ministarstava, regionalnih institucija i međunarodnih finansijskih institucija, pružiće dodatnu vrednost ovom događaju, smatraju u KIF-u.

Očekuje se da će umrežavanje investitora iz članica EU, kao što su Slovenija, Italija, Austrija i Hrvatska, koje imaju duboku ekonomsku povezanost sa regionom Zapadnog Balkana i tradicionalno su izvori stranih direktnih investicija, sa donosiocima odluka iz regiona, usmeriti investitore na pronalaženje odgovarajuće destinacije za investiranje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar