Zastava oružje ostvarila dobit od 270 miliona dinara

U prvih devet meseci ove godine fabrika Zastava oružje ostvarila je dobit od 270 miliona dinara, a u razvoj kapaciteta uložila je iz sopstvenih sredstava više od milion evra, izjavio je direktor te fabrike Milojko Brzaković.

On je novinarima kazao da je fabrika posle dugo godina ostvarila pozitivne rezultate i da su zaključeni ugovori za upošljavanje punih kapaciteta i u 2016, a delom i u 2017. godini.

Brzaković je precizirao da se vrednost ugovorenih poslova kreće od 45 miliona do 50 miliona dolara godišnje.

Prema njegovim rečima, fabrika će angažovati sve svoje snage i kvalitet, ali za realizaciju ugovorenih poslova su potrebne investicije i podrška države kao i zapošljavanje mladih stručnih kadrova za šta postoji saglasnost resornog ministarstva.

Direktor fabrike oružja u Kragujevcu je istakao i da su kapaciteti fabrike angažovani maksimalno i ocenio da je potražnja za proizvodima namenske na svetskom tržištu tolika da je fabrika mogla, da je imala, da uposli još jedan svoj puni kapacitet.

Na pitanje novinara da li ima konkretnih dogovora o saradnji s italijanskom Beretom, Brzaković je naveo da, prema njegovom saznanju, ima interesovanja, ali da pregovori još nisu počeli.

On je ocenio da bi to bio dobar potez i dodao da fabrika ima dobru saradnju sa svim fabrikama koje se bave proizvodnjom naoružanja i vojne opreme u svetu.

Fabrika „Zastava oružje“ danas je svečano obeležila 162.godišnjicu i sećanje na 1853. godinu kada su u kragujevačkoj fabrici izlivene prve topovske cevi čime su okončani napor Kneževine Srbije da obezbedi sopstvenu proizvodju oružja i opreme.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.