U trendu

Zatvara se slovenčka platforma za trgovanje kriptovalutama

LJUBLJANA – U Sloveniji se zatvara onlajn platforma za trgovanje novoizdatim kriptovalutama Tokens.net, koju je osnovao i kojom upravlja kriptomilioner Damian Merlak.

On je na veb sajtu platforme napisao da je Tokens.net osnovao 2017. godine verujući u transparentnost, decentralizaciju i financijsku slobodu.

“Moja ideja bila je stvaranje bezbednog i transparentnog okruženja za trgovanje raznim tokenima izdavanim kroz Inicijalne javne ponude kriptovaluta”, napisao je Merlak u poruci, prenosi portal Poslovni.

Kako je objasnio, tržište inicijalnih ponuda digitalnih kovanica naglo je smanjeno od 2017, investitori u kriptovalute više nisu bili toliko zainteresovani za nova izdanja i pažnju su ponovo usmerili na glavne kriptovalute. Kao rezultat toga, Tokens.net jednostavno više nije bio konkurentan glavnim igračima na tom tržištu.

Merlak je pre deset godina zajedno s prijateljem Nejcem Kodričem osnovao platformu Bitstamp, koja je ubrzo postala jedna od najvećih, najpouzdanijih i najpoznatijih berzi za bitkoine i druge kriptovalute. Uspeh i prodaja Bitstampa su ubrzo svrstali oba osnivača svrstali među najbogatije Slovence.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.