U trendu

Završen drugi startap program OTP banke

Završen je OTP startap program, drugi medjunarodni akcelerator program OTP banke u Madjarskoj, a devet kompanija koje su učestvovale u programu predstavile su stručnjacima, potencijalnim investitorima i menadşmentu kreditne institucije rezultate zajedničkog rada koji je trajao 12 nedelja, saopštila je danas ta banka.

„OTP startap program se pokazao kao efikasna platforma za opseÅŸno mapiranje perspektivnih startap reÅ¡enja na trÅŸiÅ¡tu i za prepoznavanje potencijalnih partnera, stoga će banka uključiti iskustvo nedavno zavrÅ¡enog programa i nastaviti rad sa različitim akterima startap ekosistema radi razvijanja joÅ¡ Å¡irih, obostrano korisnih partnerstava“, ističe se u saopÅ¡tenju.

OTP banka je prošle jeseni objavila svoj drugi otvoreni poziv za startap kompanije, 310 startap kompanija iz 65 zemalja prijavilo se za program, a izabrano je devet.

Program je okončan Demo danom 23. maja, na kojem su startap kompanije predstavile rezultate tromesečnog procesa razvoja za više od 150 gostiju kao i panelu stručnjaka koji je činio menadşment OTP grupe i partneri programa.

„OTP je dobio ogroman broj ideja od startap kompanija, od kojih je stekao veliku inspiraciju za svoj razvoj, dok su startapovi imali priliku da svoje ideje testiraju uz podrÅ¡ku svojih mentora u velikom bankarskom okruÅŸenju, dakle poslednja tri meseca su bila povoljna za sve učesnike“, rekao je zamenik generalnog direktora OTP banke Madjarska Tibor Johančik.

Direktor inovacionog centra OTP LAB Andraš Fišer je rekao da je to drugi startap program koji OTP banka sprovodi kako bi aktivno učvrstila svoje veze sa inovativnim tehnološkim kompanijama, a saradnja omogućuje banci da još efikasnije razvija svoje usluge.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar