U trendu

Završena 'Letnja železnička škola 2021'

Direktor Transportne zajednice, Matej Zakonjšek, govorio je danas na kraju „Letnje železničke škole 2021“ koju su organizovale ta zajednica i Fondacija „Konrad Adenauer“.

Zakonjšek je istakao da je železnica jedan od najčistijih, najefikasnijih i najsigurnijih vidova transporta.

„U našem regionu imamo osnovu za vrlo održivu mrežu. Možemo ponovo povezati sve glavne i veće gradove u regionu železničkom mrežom, a to može biti moguće jer postoje političari kojima je železnica na vrhu dnevnog reda“, kazao je on.

Zakonjšek je za septembar najavio prvu regionalnu železničku konferenciju ministarstava i vlada.

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Tomislav Momirović, izrazio je zadovoljstvo što je domaćin prve Letnje železničke škole jer je, kako je rekao, „železnica u Srbiji bila zapostravljena godinama, ali se sada se dešavaju brze promene“ – veliki broj infrastrukturnih projekata u zemlji i onih koji bolje povezuju Srbiju i region.

Predsednik Fondacije „Konrad Adenauer“ za Srbiju i Crnu Goru, Norbert Bekman, izrazio je zadovoljstvo što je Letnja železnička škola bila odlična prilika da se razmena iskustva, što je bio i glavni cilj, i istakao značaj povezivanja i upoznavanja, te zajednički rad na nalaženju rešenja koja doprinose ekonomskom razvoju čitavog regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.