U trendu

Završeno čišćenje rečnog korita Kolubare kod Valjeva

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bošković Bogosavljević izjavila je danas u Valjevu da su radovi na sanaciji rečnog korita Koubare kod Valjeva završeni uspešno, kvalitetno i u dogovorenom roku.

Kako je saopšteno, Bogosavljević Bošković je posle obilaska navela da je sanacija Kolubare kod Valjeva završena donacijom Vlade Japana od tri miliona evra, koja je bila izuzetno značajna jer su radovi bili obimni i zahtevali su više novca nego što je bilo planirano.

„Sedstva su obezbeđena u veoma kratkom roku, ne samo za radove u Valjevu, već i za obnovu objekata u Osečini, Čačku, Gornjem Milanovcu, Loznici, Krupnju u ukupnoj vrednosti od tri miliona evra, koje su označene kao kritične“, rekla je Bošković Bogosavljević.

Radove je obišao i ambasador Japana Juići Takahara koji je izrazio je zahvalnost Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine na uspešnoj saradnji i neprekidnom trudu na tom projektu.

Dodao da je Vlada Japana izdvojila ukupno pet miliona evra za pomoć Srbiji nakon poplava, navedeno je u saopštenju.

Obeležavanju završetka sanacije dela korita Kolubare danas u Valjevu prisustvovali su i direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević, direktor Srbijavoda Goran Puzović i gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.