U trendu

Zbog parkinga na Horgošu čeka na stotine kamiona

HORGOŠ – Poslovno udruženje prevoznika Međunarodni transport saopštilo je danas da su njihova vozila i roba privrednika i građana koju prevoze zadržana na graničnom prelazu Horgoš zato što neće da plate parking privatnoj kompaniji koja je, kako navode, tu postavila svoju rampu.

Predsednik Upravnog odbora ovog udruženja Neđo Mandić je za Tanjug rekao da na granici zbog toga stoji 300 do 500 kamiona.

Naveo je, takođe, da je rampa preduzeća Terminali SRB na ulazu u Srbiju iz Mađarske za sva teretna vozila postavljena pre nekoliko dana.
„Barijere-rampe se podižu samo ukoliko se plati harač koji se prikriva pod nazivom ‘korišćenje parkinga’, iako vozila uopšte ne koriste parking“, navodi se u saopštenju ovog poslovnog udruženja.
Dodaju da je danas nakon pokušaja da prevare prevoznike i podizanja rampi na određeno vreme, pomenuta firma nastavila sa naplatom ulaska vozila u Srbiju.

„Zato je terminal praktično zatvoren, jer vozila koja nisu koristila parking ne napuštaju terminal pošto neće da plate nepostojeću uslugu“, navode prevoznici.

Ističu i da su se pojavile objave da su zapravo prevoznici prvo najavili protest, a sada ga i održavaju, i da su one lažne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.