U trendu

Zbog spajanja sa NLB bankom privremena obustava usluga

BEOGRAD – Komercijalna banka i NLB Banka, članice NLB Grupe, počinju spajanje 29. aprila i postaju NLB Komercijalna banka – banka pravih prilika, saopštila je Komercijalna banka.

„Pravno i tehničko spajanje dveju banaka nas očekuje između 29. aprila i 4. maja. U ovom periodu naši klijenti moći će neometano da koriste bankomate, obavljaju transakcije karticama na prodajnim mestima kao i putem digitalnih novčanika KomBank i NLB Pay, dok će doći do privremene obustave rada određenih usluga i servisa“, navodi se u saopštenju.

Precizira se da ekspoziture NLB Banke neće raditi u petak 29. aprila, dok će ekspoziture Komercijalne banke tog dana raditi skraćeno do 13 časova.

Dodaje se da ekspoziture obeju banaka neće raditi tokom prvomajskih praznika, od subote 30. aprila do utorka 3. maja, tako da će prvi radni dan nove NLB Komercijalne banke biti sreda, 4. maj.

„Elektronsko i mobilno bankarstvo za klijente NLB Banke neće biti dostupni u periodu od petka 29. aprila od 17 časova, a za klijente Komercijalne banke od 22 časa, najkasnije do srede 4. maja. U istom periodu neće funkcionisati SMS obaveštenja o potrošnji sredstava prilikom korišćenja kartica“, navodi se u saopštenju.

Najalvljuje se da klijenti Komercijalne banke neće moći da plaćaju karticama preko interneta od petka 29. aprila od 22 časa, najkasnije do srede 4. maja, dok će za klijente NLB Banke ova usluga funkcionisati bez prekida.

Pored toga, navodi se da će klijentima NLB Banke od 30. aprila na raspolaganju biti novi platni računi, o kojima su već obavešteni pisanim putem, a čije brojeve mogu da provere na internet sajtovima obeju banaka.

„Komercijalna i NLB Banka zamolile su svoje klijente da se na vreme pripreme za kratkotrajnu obustavu navedenih usluga i servisa, i zahvalile im se na razumevanju i podršci da najbolje iz obe banke objedine u novoj banci pravih prilika“, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar