U trendu

Žene u biznisu: Lepota preduzetništva

BEOGRAD – Potrošači vole da prepoznaju prisniji odnos, da iza nekog proizvoda stoje ljudi od „krvi i mesa“, izjavila je danas Aleksandra Đurašić Todorović, koja je osnovala „Beauty Bar lotions & potions“ startap kompaniju, ženski preduzetnički tim koji kreira i distribuira proizvode prirodne kozmetike.

Nakon stečenog iskustva u industriji lepote i prozivoda za ulepšavanje, gde je bila angažovana u sferi marketinga i promocije, fokusirala se na nešto novo.

„Primetila sam kako prirodna kozmetika mlađim devojkama deluje dosadno. Zbog toga je moja težnja bila da aktuelne trendove sa društvenih mreža implementiram u proizvodnju i promociju prirodnih proizvoda“, objašnjava Đurašić Todorovićeva.

Za svaku etapu u razvoju ovog „lepog biznisa“, najpre je morala da spozna sopstveni maksimum, kako bi kasnije mogla bolj da proceni da je osoba koju zapošljava prava za to mesto.

Preduzetništvo poredi s boravkom u spejšsatlu.

„Uzbudljivo je, ali kad sam u to ušla, nisam znala čemu služi pola dugmića koje vidim oko sebe. Mogu da poginem, mogu da poletim u atmosferu, ali je fenomenalno i nudi mnoge mogućnosti“, kaže ova mlada preduzetnica.

Mnogo pažnje posvećuju i načinu na koji će proizvod stići do mušterije, ali i da pakovanje bude ekološko.

„Ta kombinacija – atraktivna forma s kvalitetnim sadržajem – to je ono zbog čega nas vole“, ističe.

Danas je itekako svesna prednosti preduzetničkog načina poslovanja i sigurna je da je odabrala pravi put.

„Kada je neko mali, može lakše da se prilagodi i brže da reaguje na promene i dolazeće trendove. Mi se nađemo i dogovorimo se. Ne čekamo odbrenja od nekog iznad. Takođe, brže se reaguje i na potrebe mušterija“, ukazuje Đurašić Todorovićeva.

Kampanja „Žene, ne gubite vreme“ sprovodi se u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva, koju je pokrenuo kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Glavni cilj kampanje je promocija ove i sličnih preduzetničkih ideja srpskih preduzetnica, ali i ohrabrivanje i podrška ženama u realizaciji njihovih inovativnih poslovnih planova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.