U trendu

Žig Čuvarkuća dobila još 42 prehrambena proizvoda

BEOGRAD – Kolektivni žig Čuvarkuća, koji se dodeljuje u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) „Stvarano u Srbiji“, danas su dobila 42 domaća proizvoda prehrambene industrije, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.
Time je, navode iz PKS, ovu oznaku kvaliteta i domaćeg porekla, za manje od godinu dana ponelo 714 proizvoda
„Polovinom juna projekat obeležava prvi rođendan, a ove godine očekuje se i hiljadita čuvarkuća. To je dokaz da Srbija ima veoma kvalitetne proizvode, konkurentne na domaćem i globalnom tržištu, koje potrošaci sve češće biraju“, rekao je Mihailo Vesović, direktor u PKS i predsednik Saveta za dodelu žiga.
Nove čuvarkuće su 22 proizvoda kompanije Imlek, 17 Univereksportovih, dva Danubiusa, jedan proizvođača organske hrane porodične firme Dolovac organik, koji posluju uz podršku DM drogerie inkubatora.
„Veliko nam je zadovoljstvo što smo stekli pravo na korišćenje žiga čuvarkuća i postali deo značajnog projekta PKS. U proizvodnji koristimo isključivo domaće sirovine zbog čega uživamo poverenje velikog broja potrošača“, rekao je direktor marketinga Imleka“, Jovan Bugarčić.
U Univereksportu ističu da dobijanje čuvarkuće jasno pokazuje nastojanje ove kompanije da razvojem sopstvene proizvodnje jačaju i podržavaju domaće proizvode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.