U trendu

Zoran Petrović na čelu novog Upravnog odbora AmĆam Srbija

BEOGRAD – Američku privrednu komoru u Srbiji (AmĆam) u naredne dve godine vodiće novi Upravni odbor na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu, biti Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora Rajfajzen banke.

Pored novog predsednika na sinoćnoj Generalnoj skupštini AmĆam-a izabrani su i Ivan Miletić (Filip Moris Internešenel) za prvog potpredsednika, Ronald Zeliger (Hemofarm) za drugog potpredsednika, kao i četiri člana UO: Živorad Vasić (IHG Area), Milana Jević Gledović (Delez Srbija), Sandra Marinković (MSD), i Borislav Miljanović (Reprezent Sistem), saopšteno je uz Američke privredne komore.

Predstavnici AmĆama-a su takođe, sedmu godinu za redom, među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izabrali dobitnika nagrade „Hero“ koji je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

Ovogodišnja nagrada AmĆam „Hero“ dodeljena je Tamari Klarić, Bogdanu Stevanoviću i kampanjii „Pruži korak“ udruženja NURDOR.

Zahvaljujući kampanji „Pruži korak“ i aplikaciji koja je okupila 500.000 ljudi i preko 60 kompanija, prikupljeno je preko 50 miliona dinara za izgradnju NURDOR Roditeljske kuće, kao podrška deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

Društveno odgovorne kompanije za svaki od pređenih kilometara, koje su korisnici aplikacije napravili, odvojili su odgovarajuću svotu novca. Aplikacija je i dalje aktivna i svako ko je instalira putem mobilnog telefona može joj se pridružiti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.