Zorana Mihajlović: Vlada posvećena da i ubuduće unapredjuje uslove rada i položaj zaposlenih

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je večeras radnicima i radnicama 1. maj, Medjunarodni praznik rada, rekavši da je Vlada Srbije posvećena da i ubuduće radi na unapredjenju uslova rada i položaja svih zaposlenih u Srbiji.

„Moj posao, kao i posao cele Vlade, je da stvorimo uslove da se novim investicijama broj zaposlenih stalno povećava, kroz donošenje zakona kojima se unapredjuje poslovni ambijent, kroz mere koje će motivisati domaća i strana pravna i fizička lica da proširuju svoje poslovanje ili započinju da se bave preduzetništvom u našoj zemlji“, navela je u čestitci Zorana Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade.

Prema njenim rečima, donošenjem i potpisivanjem Posebnih kolektivnih ugovora u svim sektorima gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, učinjen je bitan iskorak u zaštiti zaposlenih, ali i ujednačavanju primene prava, obaveza i odgovornosti zaposlenih i poslodavaca na teritoriji naše zemlje.

„Imajući u vidu rezultate koje smo do sada zajedno postigli i rešenost da i nadalje unapredjujemo uslove poslovanja, rada i zaštite zaposlenih, uverena sam da ćemo i ove godine nastaviti da stvaramo nova radna mesta,  porast proizvodnje i bruto domaćeg proizvoda, i najvažnije, standarda svih gradjana i gradjanki Republike Srbije“, kazala je Zorana Mihajlović, a preneo njen kabinet.

Ona je navela da je u sindikatima uvek imala istinske partnere, jer joj je uvek važno da čuje glas radnika.

„Ovo je naš zajednički put i moja iskustva govore da sam uvek u sindikatima imala istinske partnere, jer mi je uvek bilo važno da čujem glas radnika. Država bez vas ne može“, kazala je ministarka.

Ministarka je izrazila uverenje da će se i u budućnosti zajedno boriti za bolju budućnost svih.

„Uspeh ne postoji bez puno truda i rada. Tome učimo našu decu. Zato, zbog dece, naše dece, obećajmo da ćemo nastaviti da stvaramo i radimo“, navela je Zorana Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.