U trendu

Zrenjaninsku Beohemiju preuzeo češki investitor

BEOGRAD – Češka kompanija Central European Industries (CEI) potpisala je ugovor o preuzimanju zrenjaninske Beohemije od Preston Holdinga, na svečanosti koja je danas održana u Privrednoj komori Srbije.

„Nije bilo lako firmu iz stečaja i bankrota vratiti na tržište, kako zemalja Srbije, tako i zemalja regiona i Evrope i danas privući ovako eminentnog partnera, koji će svojim dolaskom na tržište Srbije doneti evropske vrednosti i standarde“, izjavio je Davor Milićević iz Preston Holdinga.

On je dodao kako je u zrenjaninsku kompaniju predhodne čcetiri godine uloženo više od 30 miliona evra.

„Imao sam dosta iskustva u privatizaciji, gotovo celi profesionalni život sam se sa kolegama iz Ministarstva privrede bavio tom tematikom. Najbitnija stvar je što je današnji kupac kredibilna firma“, rekao je specijalni savetnik predsednika PKS Milan Trivunac.

Prema njegovim rečima, investiranje u Beohemiju je samo jedan od rezultata intenzivne ekonomske saradnje Srbije i Češke, kao i privrednih komora dve zemlje.

„Hteli bismo da ponudimo potrošačima autentične proizvode koji su prisutni dugo generacija. To će biti najveća razlika od globalnih masovnih brendova“, izjavio je Roman Kratohvil ispred CEI.

Svečanosti je prisustvovao i češki ambasador u Srbiji Tomaš Kuhta koji je istakao da je zemlja iz koje dolazi jedan od deset najvećih investitora u Srbiji.

„Posebno me raduje to što firma CEI, koja je meni vrlo dobro poznata, poznajem vlasnika mnogo godina, i siguran sam da će napraviti vrlo pozitivne aktivnosti u Beogradu i što še tiče razvijanja proizvodnje i što se tiče različcitih ekoloških standarda“, rekao je Kuhta.

Kako se navodi u saopštenju Privredne komore, u pitanju je kapitalna investicija jednog od lidera u proizvodnji detrdženata i kućne hemije u Jugoistočnoj Evropi. CEI ima više od 2.000 zaposlenih u 15 kompanija sa prometom koji premašuje 200 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar