U trendu

Žugić dao ostavku pre stupanja na mesto predsednika PKCG

PODGORICA – Novoizabrani predsednik Privredne komore Crne Gore (PKCG) i vlasnik kompanije “Stadion” Vojin Žugić zvanično je obavistio Skupštinu PKCG da podnosi ostavku na tu funkciju na koju je trebalo da stupi 1. septembra.

“…Želim da vas obavestim da sam nakon sagledavanja postojećeg stanja, a sa željom da se sačuva i homogenizuje ova institucija doneo odluku da podnesem ostavku od 1. septembra na mesto predsednika Privredne komore”, naveo je Žugić u dopisu Skupštini PKCG u koju su Vijesti imale uvid.

On je dodao da “imajući u vidu da je aktuelnim političkim i medijskim spekulacijama došlo do podele i stvaranja antagonizma u redovima članova Komore, a da je moja želja da se sačuva jedinstvo i da se ona institucionalno ojača i još snažnije poveže sa asocijacijama u regionu, obaveštavam skupštinu Komore da u ovakvim uslovima ne mogu i ne želim da preuzmem funkciju predsednika Komore”.

Izrazio je zahvalnost članovima Komore na poverenju koje su mu ukazali izborom na tu funkciju i zamolio za razumevanje za ovakav njegov potez, za koji smatra da je „u funkciji zaštite interesa Privredne komore”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.