U trendu

Eljšani: Cilj policije nije bio da ubije napadače već da oslobodi teritoriju od kriminalne grupe

Vršilac dužnosti direktora kosovske policije za region sever, Veton Eljšani izjavio je danas da cilj policije nije bio da ubije naoružane osobe u selu Banjska već da oslobodi teritoriju od „kriminalne grupe“.

Obraćajući se medijima sa mesta gde se u nedelju dogodio napad u kom je ubijen jedan pripadnik kosovske policije i najmanje troje Srba sa severa Kosova, Elšani je rekao da će istraga o tom slučaju „potrajati“.

„Planiranje policijskih službenika na mestu događaja bilo je veoma dobro. Nemamo nameru da ubijemo 30 ljudi. Cilj nam je da oslobodimo našu teritoriju od kriminalnih grupa. Ako je bilo povređenih i žrtava to je bio deo procesa. Smatramo da smo uspeli da sa što manje štete dođemo do cilja“, rekao je Eljšani.

On je kazao da je i policiji interesantno zašto je selo Banjska „izabrano za napad“ i šta je bila namera grupe od oko 30 naoružanih Srba.

Eljšani je rekao i da su okončani pretresi i kontrole na području sela Banjska.

„Prilično smo dobro proverili okolno područje ali postoji mogućnost da ima neeksplodiranih naprava i zato smatramo da opasnost još nije prošla iako smo našli veliku količinu naoružanja i opreme“, rekao je Eljšani.

Dodao je da je policajac Afrim Bunjaku poginuo na glavnom putu kod mosta na kom su postavljene barikade.

„Tu je počela razmena vatre, stigle su druge jedinice i sve je krenulo odatle“, rekao je Eljšani i dodao da su tokom policijske akcije meštani Banjske bili „kooperativni“.

On je dodao da je policija u tom selu delovala „u koordinaciji“ sa misijom Euleks i naveo da je kosovska policija spremna da reaguje ukoliko dođe do sličnih incidenata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar