Gavrilović (DS) pozdravio plan opozicionog delovanja koalicije NADA

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović pozdravio je danas stav jednog od lidera koalicije NADA Miloša Jovanovića u vezi sa planom opozicionog delovanja u slučaju ponavljanje beogradskih izbora, koji će ta koalicija predstaviti listi „Srbija protiv nasilja“.

Gavrilović, čiji je DS deo liste „Srbija protiv nasilja“, rekao je novinarima u Beogradu da je to dobra stvar i pozvao sve da se ukljulče u odbranu izborne volje građana.

„Ovo nema nikakve veze sa ideološkim razlikama, već je to suština odbrane političkog života u Srbiji“, rekao je on.

Gavrilović je naveo da će protest „Srbije protiv nasilja“, najavljen za utorak, 16. januar, biti održan ispred Republičkog javnog tužilaštva (RJT) u Beogradu.

Protest će biti održan na šestu godišnjicu ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića s početkom u 18 časova.

Po rečima potpredsednika DS, učesnici skupa će po završetku protesta odati počast Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save.

Gavrilović je prethodno Višem javnom tužilaštvu u Beogradu predao krivičnu prijavu protiv odgovornih u Sekretarijatu za upravu grada Beograda zbog, kako tvrdi, malverzacija sa biračkim spiskovima za izbore 17. decembra.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je ranije danas da je ta koalicija pripremila plan opozicionog delovanja za naredni period koji će biti predat predstavnicima koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Jovanović je istakao da nacrt opozicionog delovanja predstavlja dve opcije – šta opozicija da radi ako se izbori u Beogradu ponove, a šta da radi ako se ne ponove.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.