U trendu

Goran Karadžić izabran za generalnog direktora RTV Vojvodine

Upravni odbor Javne medijske ustanove „Radio-televizija Vojvodine“ je danas dosadašnjeg vršioca dužnosti generalnog direktora Gorana Karadžića jednoglasno izabrao za generalnog direktora, prenosi RTV.

Po navodima Cenzolovke, komisija je u sredu utvrdila da formalno-pravne uslove iz konkursa ispunjava troje od petoro prijavljenih kandidata: Goran Karadžić, bivša direktorka programa RTV Sonja Kokotović i autor i reditelj Dragan Guzijan.

To je bio treći konkurs jer posle prva dva nije došlo do imenovanja direktora.

Karadžića je za v.d. direktora Upravni odbor RTV imenovao 4. septembra po što niko od petoro kandidata koji su se javili na tadašnji konkurs nije dobio dvotrećinsku podršku.

Goran Karadžić je do sada bio na mestu v.d. direktora JMU RTV. Rođen je 1964. godine u Strumici, a srednju školu i fakultet je završio u Novom Sadu. Radio je u „Glasu omladine“, „Stavu“, „Dnevniku“, „Novosadskom nedeljniku“, a bio je direktor „TV Apolo“ iz Novog Sada i glavni i odgovorni urednik „Vojvođanskog magazina“.

Od 2005. do 2016. godine bio je član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), današnjeg Regulatornog tela za elektronske medije (REM), a poslednje dve godine mandata bio je predsednik tog tela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar