U trendu

Grujičić: U Institut Torlak ove godine dosta uloženo, javljaju se mnoge firme koje žele da sarađuju

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je danas da je u beogradski Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ ove godine dosta uloženo, kao i da se javljaju mnoge firme koje žele da sarađuju.

Grujičić je za TV Pink kazala da će se „Torlak“ povezati sa više zemlja, sa Kinom, Rusijom i Zapadom, kao i da će vratiti sve vakcine u proizvodnju.

Rekla je i da je odluka države da regeneriše taj institut veoma dobra, a da priče da je on privatizovan i da nema ko da radi nisu tačne.

Govoreći o „lažnim lekarima“ ona je pozvala građane, u čijoj se zgradi otvara „bilo šta što liči na nešto gde se rade zdravstvene intervencije“ da prijave inspekciji ili Komunalnoj policiji kako bi se proverilo za šta imaju dozvolu.

Grujičić je rekla da bi pre bilo kakve intervencije pacijent trebalo da traži savet lekara, kao i da treba pooštriti uslove za dobijanje dozvole za otvaranje ambulante.

Ona je, govoreći o vakcini protiv humanog papiloma virusa, ukazala da je bezbedna i da se zna da deluje, te da je u Australiji rak grlića materice iskorenjen pomoću nje.

Grujičić je komentarišući lekare koji negativno govore o toj vakcini, rekla da oni moraju da shvate da imaju posebnu odgovornost kad izlaze u javnost, jer njihova reč ima posebnu težinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.