U trendu

Ispovest Alena Muhića: Kako sam upoznao biološkog oca koji je u ratu silovao moju majku

Alen Muhić, rođen 1993. godine u Goraždu, opisao je na Fejsbuku svoj prvi susret sa biološkim ocem, Radmilom Vukovićem, koji je tokom rata u BiH silovao njegovu majku u Foči, prenose danas sarajevski mediji.

Alenova majka je posle silovanja 1992. godine iz Foče proterana u Goražde, gde se i porodila, a potom je ostavila sina i otišla za Sarajevo.

Alena su usvojili Muahrem i Advija Muhić, a kada je imao deset godina saznao je ko su mu majka i biološki otac.

„Još kao mali sam znao svoju životnu priču i način na koji sam došao na ovaj svet. Nikad se nisam ustručavao da pričam o tome niti mi je ikad iko mogao to da zabrani, ma koliko se trudili, nisu uspeli“, napisao je on.

Naveo je da je, nekoliko meseci nakon što je i sam postao otac, dobio poziv od prijatelja da ode na džumu (verski obred petkom) u Jeleč i da je pristao, mada je znao da se u blizini tog mesta nalazi kuća Radmila Vukovića, njegovog biološkog oca, koji je u proteklom ratu silovao njegovu majku.

Pred sam početak verskog obreda jedan čovek mu je rekao: „Video sam ti oca“, naveo je Alen, dodavši da je posle obreda zamolio jednog od prijatelja da ga odveze do Rataja, sela u blizini Jeleča, gde Radmilo Vuković ima porodičnu kuću.

„Ušao sam u avliju, gledao staru kuću, koja je već istrošena od godina starosti i bez imalo ustručavanja, sa velikim pritiskom i željom, pokucao na vrata… Jednom, dva, tri puta…. Odjedanput, čujem škripanje poda, koji je odzvanjao u mojoj glavi, otvaranje vrata… Najednom, sebe starog 25 godina unapred… Gledam u sebe samog.. Muk….“, napisao je Alen.

Dalje je naveo da se predstavio.

„Ja sam Alen Muhić. Tvoj, ne stigoh ni izgovoriti do kraja rečenicu, prekinuo me njegov glas. Znam ko si. Tih par sekundi, trajale su kao večnost“, stoji u objavi.

Dalje je naveo da je Vukovića pitao da li mogu porazgovarati, a da ga je Vuković pozvao da udje u kuću.

„Odbio sam, te popričasmo u četiri oka, ispred kuće, za betonskim stolom, cigaretom u ruci, o svemu. Lažima, istini, silovanju, suđenju. Lagao je, petljao, pokušao da spere ljagu sa svog imena. Onako visok, krupan, guste kose, ogromnih ramena, stava, pravog muškog, sedi ispred mene čovek bez duše, čovek koji je moj otac, koji je oslobođen za ratno silovanje, jer nije bilo dokaza“, napisao je Alen Muhić.

Naveo je da je DNK pokazao da mu je Vuković biološki otac, mada, kako je istakao, DNK nije bio ni potreban, jer „oči ne lažu, ako laže komad papir“, dodavši da je Vuković negirao i DNK i da je poznavao Alenovu majku.

„Za mene je ratni zločinac, komad sirovine, kriminalac. I ne samo on. Bilo ko, ko je radio takve stvari, ko je ubio nedužne, silovao, pljačkao, bez obzira na veru i naciju. Možda naš sud nije pravedan, ali božiji jeste. I uvek će biti“, napisao je Muhić u svojoj objavi na Fejsbuku, koju su danas preneli sarajevski mediji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.