U trendu

Jeremić: Da se ujedine svi koji su za odbacivanje francusko-nemačkog plana za Kosovo i Metohiju

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas da će organi vlasti odučiti kad i koji izbori će biti održani, i naglasio da je njegova stranka spremna za izbornu trku.

Jeremić je, gostujući na RTS, rekao i da, kad je reč i tome sa kim bi Narodna stranka mogla da sarađuje i zajedno nastupi na izborima, postoji linija razdvajanja a to je odlučan stav o odbacivanju „francusko-nemačkog plana“ za nezavisnost Kosova i Metohije i neophodnost i hitnost zaštite naroda u južnoj srpskoj pokrajini.

„To su stvari koje će opredeliti Narodnu stranku kada je reč o tome ko bi mogli da nam budu eventualni partneri“, istakao je Jeremić.

Dodao je i da je njegov stav da bi ujedinjenje svih onih koji dele ove stavove i koji su spremni da se za njih bore bez kalkulacija i sujete, bilo idealno i da bi pokazalo odgovornost i državitvornu zrelost političkih aktera.

On je na pitanje novinara da li vidi sebe u saradnji sa liderom Dveri Boškom Obradovićem i predsednicom Zavetnika Milicom Đurđević Stamenkovski rekao da ukoliko nema sujete i ukoliko se zaista zalažu za odbacivanje „francusko-nemačkog plana“, svi koji su na toj liniji treba da se ujedine, kao i da se nada da će do toga i doći.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar