U trendu

Kancelarija: Upad policije u srpsku ambulantu u Prištini ogoljuje prirodu Kurtijevog režima

Upad policije u prostorije ambulante koju koriste Srbi u Prištini i odvođenje zdravstvenih radnika u policijsku stanicu u kojoj su držani više sati i pušteni tek sinoć oko ponoći, ogoljuje brutalnu i zločinačku prirodu režima kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ocenjeno je danas iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Zdravstveni radnici, koji su međunarodnim konvencijama i pravilima civilizovanog ophođenja zaštićeni od zlostavljanja, čak i u vreme rata, za Kurtija i njegove siledžije jesu samo personifikacija Srbije i legitimna meta za šikaniranje, a time se Srbima na Kosovu i Metohiji pokazuje da zaštićeni nisu čak ni oni kojima se u čitavom civilizovanom svetu garantuje bezbednost i dignitet“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ambulanta radi kao odeljenje Doma zdravlja Priština od 2005. godine i pruža zdravstvene usluge malom broju preostalih Srba, žitelja Prištine, kojima je i na ovaj način poručeno da nisu poželjni i da nemaju pravo čak ni na zdravstvenu negu.

„Malobrojni Srbi u Prištini, u kojoj je nekada živelo nekoliko desetina hiljada Srba, očigledno jesu trn u Kurtijevom oku, jer oni ga svakodnevno podsećaju da srpski narod ne namerava da odustane od svoje južne pokrajine i onoga što mu po pravu i pravdi pripada“, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM navodi da „ovaj nasilnički čin bez presedana čak i u atmosferi Kurtijeve strahovlade pokazuje da Priština neće prezati ni od čega kako bi Srbima onemogućila i svaku pomisao na iole normalan život“, kao i da zahteva „hitnu i oštru reakciju međunarodne zajednice“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar