U trendu

Koalicija Nacionalno okupljanje protiv privatizacije EPS-a i Telekoma

Koalicija Nacionalno okupljanje (Zavetnici – Dveri) danas je saopštila da je protiv privatizacije Elektroprivrede Srbije (EPS) i Telekoma Srbija.

„Srbija mora da zadrži strateške resurse u svojim rukama. Nema privatizacije EPS i Telekoma. Zemlja koja rasprodaje svoje resurse nije država nego kolonija“, poručili su iz te koalicije.

Dodali su da su zabrinuti zbog stanja u Telekomu „čije je rukovodstvo donelo odluku da rasproda telekomunikacionu infrastrukturu britanskoj firmi“.

Nacionalno okupljane se protivi pretvaranju EPS iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo jer je to, kako je ocenjeno, uvod u privatizaciju najvažnijeg strateškog preduzeća u Srbiji.

„Tražimo da se odustane od promene statusa EPS-a i dovođenja stranaca da rukovode najvažnijim strateškim preduzećem za našu zemlju. Srbija ima dovoljno sposobnih i kompetentnih stručnjaka iz ove oblasti, koji su spremni da u kratkom roku isprave greške lošeg rukovodstva koje je ova vlast postavila u EPS-u“, naveli su u koaliciji Zavetnici- Dveri.

Upozorili su da pravac u kome ide EPS „može da ugrozi, kako energetsku stabilnost države, tako i socijalno blagostanje građana, jer će električna energija postati proizvod kao i svaki drugi i cene će određivati slobodno tržište, što će bez sumnje, uticati na domaćinstva i privredu“.

„Klizimo ka tome da struja postane luksuz, koji građani sebi neće moći da priušte. To moramo da sprečimo“, poručila je koalicija Nacionalno okupljanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar