U trendu

Kostreš: Bajatović spinovima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je danas da generalni direktor kompanije „Srbijagas“ Dušan Bajatović, za koga je naveo da je, „najplaćeniji građanin Srbije“, spinovima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku.

Komentarišući izjavu Bajatovića, datu u intervjuu za RIA Novosti, da je NATO blok fašistički jer je bio usmeren „na rasparčavanje Jugoslavije, a sada imaju planove da odvoje Vojvodinu od Srbije“, Kostreš je ocenio da su izjave date „ruskim propagandističkim medijima“ veoma opasne, i ne mogu doneti ništa dobro građanima Srbije.

„Govoriti o nekakvim planovima za odvajanje Vojvodine je sramotno i samo je Bajatovićev spin zbog fijaska nacionalističkog narativa o odbrani Kosova koji je doveo ne samo do gubitka istog nego i dodatnog urušavanja ugleda Srbije“, naveo je Kostreš.

Podsetio je da je Dušan Bajatović bio visoki funkcioner Miloševićevog režima i 1999. godine, kada se Srbija povukla sa Kosova.

„On je i tada ‘srbovao’ a tuđa deca su se vraćala u kovčezima. Kapitulaciju 1999. godine i gubitak Kosova, Bajatović i njegova družina danas žele da nadomeste šovinističkom ‘odbranom’ Vojvodine od nekakvog izdvajanja iz Republike Srbije“, poručio je Kostreš.

Ocenio je da funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) želi da u Vojvodini napravi novo žarište i time „prikrije pljačku Vojvodine koju sprovodi preko svojih firmi i svoje partije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar