U trendu

Meštani sela Zablaće blokirali radove na izgradnji autoputa zbog oduzete a neisplaćene zemlje

Meštani sela Zablaće kod Čačka blokirali su radove na izgradnji autoputa, na deonici takozvanog Moravskog koridora, nezadovoljni što im ni posle četiri godine nije isplaćena zemlja koja im je oduzeta za izgradnju tog puta.

Oni su blokirali mašine izvođača radova, a kako su rekli agenciji Beta, ta blokada se neće prekidati dok se ne postigne dogovor sa preduzećem Koridori Srbije o isplati eksproprisane zemlje.

Za njihovu zemlju prvobitno im je bilo ponuđeno pedeset dinara po kvadratnom metru, što su odbili, a nisu prihvatili ni poslednju ponudu od 160 do 180 dinara po metru kvadratnom zbog čega se sude sa preduzećem Koridori Srbije.

Nezadovoljni meštani ističu da pojedina suđenja za oduzetu zemlju traju tri, a pojedina četiri godine i ocenjuju da se sudski postupak odugovlači jer predstavnici Kordira Srbije ne dolaze na zakazana ročišta, a da se za to vreme trasa autoputa gradi preko njihovih njiva.

U čačanskim selima Baluga, Mojsinje, Stančići i Donja Gorevnica, koja se kao i Zablaće nalaze na trasi Moravskog koridora, meštani već pet meseci blokiraju radove na izgradnji autoputa zbog neisplaćene, a oduzete zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar