U trendu

Mi- glas iz naroda: Vučić pozvao na konsultacije one koji su istupili iz pokreta

Pokret Mi – glas iz naroda saopštio je danas da je u ustavnoj nadležnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sasluša mišljenje predstavnika izbornih lista o predlaganju kandidata za predsednika Vlade, ali da on nije održao konsultacije sa predstavnicima izborne liste tog pokreta.

Vučić je, kako se navodi u saopštenju na sajtu tog pokreta, na razgovor pozvao „samo one koji su, svojom voljom, istupili iz pokreta Mi – glas iz naroda, što je opšte poznata činjenica“.

Pet od sedam osnivača pokreta Mi – glas iz naroda tvrdi da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić, preostala dvojica osnivača, napustila taj pokret.

Na razgovorima kod predsednika Srbije jutros je bila delegacija predvođena Pavićem, dok Nestorović, kao nosilac parlamentarne liste, nije učestvovao u tim razgovorima jer je išao na konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda.

Pokret Mi – glas iz naroda smatra da je na taj način zanemareno mišljenje većine poslanika tog pokreta, zbog čega su zatražili da oni koji su istupili iz tog pokreta „i pritom rade na njegovom razbijanju“.

„U administraciju Skupštine Srbije, kako smo obavešteni, nije stigao poziv predsednika Republike za izbornu listu Mi – glas iz naroda, pa nije jasno kako su poslanici koji su bili kod predsednika Republike uopšte stigli na konsultacije, po kojem pozivu“, dodaje se u saopštenju.

Pokret je ocenio da demokratskom društvu „ne priliči da predsednik države protežira manjinu u odnosu na većinu narodnih predstavnika“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.