U trendu

Milivojević za Betu: Vučić sinoć ponudio šećerlemu odbornicima 'Mi-glas iz naroda'

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je danas da ne smatra da će izlazak Branimira Nestorovića iz pokreta „Mi – glas iz naroda“ (od čijih odbornika zavisi da li će biti formirana beogradska vlast) uticati na to da li će biti ponovljeni izbori u glavnom gradu.

Milivojević je za agenciju Beta rekao da izlazak Nestorovića iz „Mi – glas iz naroda“, čiji je jedan od osnivača, „ne mora da ima nikakve posledice“ na odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, o tome da li će biti ponovljeni beogradski izbori, jer su „stvari otišle predaleko“. 

On je ocenio da je Vučić, u sinoćnjem obraćanju, „ponudio šećerlemu“ odbornicima iz pokreta „Mi – glas iz naroda“, da će vrlo brzo početi konsultacije za formiranje nove Vlade, što se moglo shvatiti kao ponuda grupi oko Nestorovića da će, ako podrže vladajuću većinu oko SNS u Beogradu, „dobiti još nešto“.

Milivojević je kazao da je „bilo izbornih neregularnosti“, na parlamentarnim i lokalnim izborima koji su održani 17. decembra prošle godine, da su to potvrdili domaći posmatrači, Evropski parlament koji je doneo rezoluciju kojom se traži međunarodna istraga, a da očekuje da će za neki dan to potvrditi i izveštaj ODIHR.

„Vučiću će jedino izlazno rešenje biti ponavljanje izbora u Beogradu, da ne bi došao u situaciju da ih poništava zbog izborne krađe“, ocenio je Milivojević.

Dodao je da su glasači „Mi – glas iz naroda“ opoziciono, nacionalno biračko telo i da će oni glasati na eventualno ponovljenim izborima u skladu sa aktuelnim ponašanjem onih kojima su dali svoj glas, odnosno da će kazniti tu političku opciju ako odstupi od svog predizbornog programa u kojem su naglasili da neće učestvovati u vlasti niti sa koalicijom „Srbija protiv nasilja“, niti sa aktuelnom SNS-SPS vlašću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.