U trendu

Ministar trgovačke mornarice Grčke podneo ostavku zbog ubistva putnika gurnutog s trajekta

Ministar trgovačke mornarice Grčke Miltijadis Varviciotis je danas objavio ostavku zbog smrti putnika koga je prošle nedelje posada gurnula u more s jednog trajekta što se istražuje kao ubistvo i izazvalo je duboko ogorčenje javnosti.

Tridesetšestogodišnjeg putnika su članovi posade trajekta gurnuli u more tokom svađe jer je zakasnio da se ukrca na trajekt koji je upravo kretao s keja Pirejske luke kod Atine za Krit, te je putnik pao u more uz krmu broda gde ga je udavila jaka struja propelera.

Na društvenim mrežama je objavljen video-snimak s nadzorne kamere luke.

Ta nečuvena smrt je izazvala gnev i proteste u Grčkoj, a Varviciotis je kritikovan što je izgledalo da izjavama pokazuje razumevanje za posadu trajekta. Ministar se kasnije izvinio i rekao da su njegovi komentari loše interpretirani.

„Postao sam meta napada koji postaje sve otrovniji“, napisao je on danas preko društvene mreže X. „Ni na koji način nisam izjednačio žrtvu s počiniocima niti sam odbacio odgovornost kompanije, vlasnice broda, koju ona i dalje odbija da preuzme,“ dodao je ministar.

Varviciotisa će zameniti Hristios Stilijanidis, poslanik i bivši ministar, rekao je portparol vlade Pavlos Marinakis danas na konferenciji za novinare.

Niz zvaničnika Lučke plicije i Kapetanije je smenjen i neki su pod istragom, kao i posada broda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar