U trendu

Ministar za rad i predstavnik UNDP označili početak radova Centra za socijalni rad u Kikindi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nemanja Starović i stalni predstavnik Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Jakup Beriš obišli su lokaciju za izgradnju nove zgrade Centra za socijalni rad u Kikindi i označili početak radova, saopštilo je danas Ministarstvo.

Novu zgradu Centra za socijalni rad Kikinda će dobiti uz podršku tog Ministarstva, lokalne samouprave, koja je obezbedila lokaciju i infrastrukturu i Programa UNDP.

Starović je rekao da će zgrada koštati 1,7 miliona dolara, da će imati 1.000 kvadrata i da će biti najmoderniji i najfunkcionalniji objekat takve vrste u Vojvodini, a rok za izgradnju je 300 dana.

Beriš je rekao da „današnja ceremonija ne predstavlja samo početak radova na novoj zgradi, već i postavljanje temelja za svetliju, inkluzivniju budućnost lokalne zajednice“.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i UNDP su krajem 2021. godine započeli projekat „Poboljšanje usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou“, kako bi se unapredili uslovi rada zaposlenih i pružio bolji kvalitet usluga, a posebno za ranjive grupe u lokalnim zajednicama – osobe sa invaliditetom, starije sugrađane, žene i decu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.