U trendu

Ministarka Marsudi: Indonezija neće menjati stav da Kosovo nije nezavisno

Indonezija neće menjati svoj stav u pogledu nepriznavanja nezavisnosti Kosova, bez obzira na stalnu izloženost pritiscima da promeni ovu odluku, izjavila je šefica indonežanske diplomatije Retno Marsudi, na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem na marginama 43. Samita Asocijacije nacija Jugoistočne Azije (ASEAN) u Džakarti  

Marsudi je i predsedavajuća ASEAN-om, a Dačić na samitu učestvuje na njen poziv, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Sagovornici su razmatrali mogućnosti za dalje intenziviranje političkog dijaloga, uz realizaciju poseta na visokom i najvišem nivou, u cilju jačanja saradnje dve zemlje u bilateralnim i multilateralnim okvirima.

Slasili su se da postoji značajan potencijal za razvoj saradnje u brojnim oblastima, te izrazili interes za dalji razvoj i podsticanje privredne saradnje uz jačanje obima trgovinske razmene, investicija, poljoprivredne i saradnje u oblasti turizma i IKT.

Dačić je zahvalio Indoneziji na podršci i pomoći koju je srbiji pružila tokom procesa odlučivanja u okviru ASEAN u vezi sa srpskim zahtevom za pristupanje Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji.

Takođe je ponovio zahvalnost za podršku koju Indonezija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar