U trendu

Na Kosovu ove godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 56 ljudi

Na Kosovu je za sedam ovogodišnjih meseci u saobraćajnim nesrećama poginulo 56 ljudi, pokazuju podaci kosovske policije.Od januara do jula na Kosovu se dogodilo 12.555 saobraćajnih udesa, od kojih je 51 imao smrtni ishod, navela je policija.

Broj udesa je bio manji u istom periodu 2022. – 11.551, ali je tada broj nesreća sa smrtnim ishodom bio veći – u 54 nesreće su poginula 63 čoveka.

Stručnjak za bezbednosna pitanja Drizan Šalja (Shala) rekao je za agenciju „ekonomiaonline“ da su glavni uzroci udesa preveliika brzina i drugo nepoštovanje propisa.

On je kazao da broj udesa „dokazuje da imamo veći protok automobila na putevima“ koji to „ne mogu da podnesu“ i upozorio i na način vožnje ljudi iz dijaspore kada dođu na Kosovo.

„Kao rezultat toga, imamo i neprilagođenost i nepoštovanje saobraćajnih pravila, pijanstvo i druge nesavesne radnje vozača“, rekao je on.

Kazao je da prioritet za sprečavanje nesreća treba da bude postavljanje stacionarnih radara na mestima gde se događa veći broj udesa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar