U trendu

NADA: Nasilje nad političkim neistomišljenicima neprihvatljivo

Koalicija NADA, koju čine Novi DSS i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), osudila je danas nasilje nad političkim neistomišljenicima i ocenila da takve aktivnosti pokazuju „siledžijski karakter“ aktuelne vlasti.

Koalicija NADA je saopštenje izdala nakon incidenta u sredu na beogradskoj opštini Voždovac kada je, kako tvrde, grupa od 50-ak aktivista Srpske napredne stranke (SNS) sprečila članove POKS da razgovaraju sa građanima i dele promotivni materijal.

„Ovakav vid represije već postaje praksa vladajuće režima… Ovakvo ponašanje pokazuje Vučićevu slabost i siledžijski karakter ove vlasti. Mi ćemo našu borbu za normalnu i pristojnu Srbiju nastaviti i pod ovim nedostojnim pravilima igre kako bi došlo do neophodnih, korenitih promena u zemlji“, izjavio je lider Novog DSS Miloš Jovanović.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović rekao je da predstavnicima te koalicije nije dozvoljen pristup medijima a sada je i na ulici počelo zastrašivanje i onemogućivanje političkog rada.

„Ukoliko se SNS javno ne ogradi od ovakvih postupaka svojih članova i onemogući ih u budućnosti, smatraćemo da iza toga stoji njihov vrh stranke i to će biti jasan dokaz da se Srbija vratila u vreme kada je opasno imati različit politički stav od vlasti“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар