U trendu

Nadzorni odbor Skupštine Srbije za kontrolu izbora proglasio se nenadležnim za kršenje tišine

Nadzorni odbor Skupštine Srbije za kontrolu izbora je na današnjoj sednici jednoglasno odlučio da nije nadležan za odluku o kršenju izborne tišine u medijima United Grupe tokom ponovljenih izbora krajem decembra – izjavio je član Odbora Slobodan Prvanović.

„Nadzorni odbor nije doneo deklerativno osuđujuću odluku protiv medija u vlasništvu United Grupe, i ja sam zadovoljan zbog toga. Mislim da bolje od ovoga nije moglo da se desi… Na početku diskusije je delovalo da će većina da usvoji zahtev u smislu da će doneti deklerativno osuđujuću odluku, ali, da li zbog naših argumenata ili nečeg drugog, postupićemo onako kako smo postupali kada su bili u igri i neke druge pritužbe“, kazao je Prvanović.

Na sednici Odbora se razgovaralo i o tome da se upute preporuke Skupštini da se izmeni zakon da bi sledeći sastav Nadzornog odbora imao veća i preciznija ovlašćenja o svojoj nadležnosti.

Na današnjoj sednici je prva tačka dnevnog reda koju su inicirali članovi Odbora iz redova vlasti, bila tvrdnja da su televizije N1 i ostali mediji iz United Grupe kršili izbornu tišinu tokom ponovljenog glasanja na izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar