U trendu

Narodni pokret Srbije podneo krivičnu prijavu protiv načelnika UKP Ninoslava Cmolića

Krivičnu prijavu protiv načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslava Cmolića zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti Narodni pokret Srbije je danas podneo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U saopštenju tog pokreta navodi se da u prijavi stoji da je Cmolić na televiziji Informer, rekao o Vlasima da imaju „poseban profil ličnosti, bez empatije, nizak IQ (kvocijent inteligencije) i da je ‘celo to podneblje čudno’ „.

„Na taj način Cmolić je zloupotrebom svog položaja načelnika UKP raspirio mržnju prema nacionalnoj manjini Vlaha direktno optuživši tu nacionalnu manjinu za nestanak i ubistvo dvogodišnje devojčice iz Bora, žigosavši čitavu jednu nacionalnu manjinu u Srbiji, a osumnjičeni imaju imena i prezimena i potpuno je za istragu irelevantno koje su nacionalnosti“ – piše u saopštenju.

Narodni pokret Srbije je od tužilaštva u Beogradu tražio da, u skladu sa zakonom, preduzme sve dokazne radnje na otkrivanju izvršenja krivičnog dela po osnovu navoda iz podnete krivične prijave i da podigne optužnicu protiv Cmolića zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.