U trendu

Narodni pokret Srbije: Vučić odgovoran za gubitak života i guranje Srba na Kosovu u sukobe

Narodni pokret Srbije ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u potpunosti snosi odgovornost za gubitak života na Kosovu, guranje Srba u nove sukobe i prekid razgovora o normalizaciji odnosa sa kosovskim Albancima.

„Vlast u Beogradu kao da ne uzima u obzir da neki Srbi žele da nastave da žive na ovom prostoru. Naprotiv, svojim ponašanjem i neodmerenim izjavama dodatno otežava ionako težak život naših sunarodnika“, navodi se u saopštenju povereništva Narodnog pokreta Srbije na Kosovu.

Naglašava se da javnost u Srbiji, kao ni srpska zajednica na Kosovu, još uvek nisu dobili objašnjenje o tome šta se dogodilo u selu Banjska u nedelju, 24. septembra.

„Kakvu je ulogu u tome imao (potpredsednik Srpske liste) Milan Radojičić? Čuli smo od predsednika Srbije da je on u centralnoj Srbiji i da će ‘odgovarati na poziv nadležnih organa Republike Srbije’. Da li ga naše tužilaštvo tereti za nešto, ako je to tačno, za šta ga tereti“, upitali su iz tog pokreta.

U saopštenju je ocenjeno i da je ishod politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema Kosovu „tiho iseljavanje Srba sa celog severa“.

„Bezbednosna destabilizacija i rasrbljavanje Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i Banjske. Uspostavljanje pune ingerencije kosovske policije na severu, nakon što su se Srbi, na nagovor predsednika, povukli iz policije“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар