Naslovne strane za četvrtak 11. april

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 11. april 2024. godine pišu o mogućnosti da nekadašnji predsednik Slovenije Borut Pahor bude novi izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, zatim o odnosima u opoziciji i različitim stavovima o bojkotu beogradskih izbora, kao i o drugim temama.

ALO – „Tone Đilasov Titanik“ o izlasku poslanike Pokreta slobodnih građana iz poslaničke grupe. „Zašto ćute u NIS“ nema odgovora hoće li biti kadrovskih promena.

BLIC – „Velike gužve i čekanje za nova dokumenta“, piše list i navodi da se za nove pasoše čeka mesec dana. „Đaci ne znaju da trče, pa se i lopte plaše“, o podacima o fizičkoj aktivnosti dece.

VEČERNJE NOVOSTI – „Čadežova amnestija za Kurtija“, o sastancima Privrednih komora Srbije i Kosova u Berlinu. „Pahor želi da nasledi Lajčaka“, o mogućnosti da nekadašnji predsednik Slovenije postane novi izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine. O referendumu za smenu gradonačelnika na severu Kosova u tekstu „Zapad gura olovke u zavezane ruke Srba“.

DANAS – „Nema pukotina u opoziciji, reč je o taktici“, o poslanicima Pokreta slobodnih građana koji su napustili poslaničku grupu sa Strankom slobode i pravde. „Vladan Đokić jedini kandidat za rektora“, o izborima na Univerzitetu u Beogradu. O načinu izveštavanja o slučaju dvogodišnje Danke Ilić u tekstu „Odgovorni i mediji i zvaničnici“.

NOVA – „Makron i Skaj aplikacijom drži Vučića u šaci“, piše list o navodnoj povezanosti prepiski srpskih kriminalnih klanova na Skaj aplikaciji i novih ugovorenih poslova Srbije i Francuske. „Mijailović ima 25 firmi i milionske poslove od države“, o direktoru KK Partizan.

INFORMER – „Raspad Đilasove koalicije“ piše list o izlasku poslanika Pokreta slobodnih građana iz poslaničke grupe Stranke slobode i pravde. „Na plašim se nikoga i ničega“ izjava tenisera Novaka Đokovića.

KURIR – Pod naslovom „Raskol“ list piše o „raspadu“ poslaničke grupe Stranke slobode i pravde. „Uspeh“ o mogućem dolasku brenda Luj Viton u Beograd koji bi privukao i druge ekskluzivne brendove.

SRPSKI TELEGRAF – Direktorka francusko srpske Privredne komore Sanja Ivanić u intervjuu za list „Francuske firme će sad još više da investiraju u Srbiju“.

POLITIKA – „Unuci Adema Jašarija uz duge cevi na severu KiM“, piše list. „‘Meka moć’ protiv rezolucije o Srebrenici“, o najavljenoj rezoluciji UN o obeležavanju genocida u Srebrenici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.