Naslovne strane za petak 15. septembar

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za petak 15. septembar 2023. godine pišu o još jednoj neuspešnoj rundi pregovora Beograda i Prištine u Briselu, o novim zakonima i dešavanjima u regionu.

ALO – Pod naslovom „Supermen“ o postignućima srpskog tenisera Novaka Đokovića.

BLIC – Još jedna neuspešna runda dijaloga u Briselu „Kurti odbio predlog EU, Borel odmah odsvirao kraj“. Novi zakon o saobraćaju danas stupa na snagu „Izađite iz vozila, oduzimamo vam ga“. Strava i užas u Topoli „Odbornik se zapalio ispred opštine“.

VEČERNJE NOVOSTI – Kurti srušio dijalog „Traži samo nezavisnost, a na ZSO ni ne pomišlja“. Gnev u Banjaluci zbog optužnice „Poruka Srpske: Isključivanje Dodika bilo bi kraj za BiH“. Zaplet u crnogorskoj aferi „Tunel“- „Odneti i pištolji ‘kavčana'“.

DANAS – Za predsednika Srbije napad na aktivistu Lokalnog fronta iz kraljeva je „navodni pokušaj ubistva“ – „Predrag Voštinić: Odakle Vučiću podsci iz istrage?“, Goran Ješić iz Demokratske stranke smatra da treba iskoristiti svaku priliku za izlazak na birališta „Bojkot izbora 2020. bio je velika glupost“. Kolegijum Javnog servisa doživeo kao poziv na linč zahtev 15 opozicionih stranaka da izveštavaju objektivno „RTS ćuti o umešanosti vlasti u afere“.

INFORMER – „Kurti opet ruši pregovore“, o neuspešnoj rundi dijaloga u Briselu između Beograda i Prištine.

KURIR – Pod naslovom „Krah“ o neuspeloj rundi dijaloga u Briselu gde je Priština odbila formiranje Zajednice srpskih opština.

NOVA – Neuspešan dijalog o rešavanju problema Kosova „Brisel i Beograd o ZSO, Priština tražila da se prvo prizna nezavisnost“. Sindikat radnika EPS-a ogorčen zbog blokade računa „Sprema se štrajk u EPS-u“. Sukobi i struje razaraju vlast SNS-a u Nišu, Vučić dolazi treći put za sedam dana „Vrh SNS-a besan“.

POLITIKA – Neuspešna runda dijaloga pod posredništvom EU „Brisel prvi put priznao da Kurti neće kompromis“. O sniženju cena „Navala kupaca na police sa ‘boljim cenama'“. Posle zahteva za opoziv Džozefa Bajdena „Političke zloupotrebe impičmenta“.

SRPSKI TELEGRAF – Reakciija predsednika Srbije Aleksandra Vučića na neuspeli dijalog u Briselu „Vučić: Kurti odbio ZSO, sastanak odmah završen.“ „Bogdan i Aleksa pomažu narodnim kuhinjama“, piše list o srpskim košarkašima.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com