U trendu

Nastava u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ i od septembra u postojećem objektu

Nastava u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ biće i od septembra organizovana u postojećem prostoru što će biti praksa do usvajanja odluke o uspostavljanju Memorijalnog centra i o početku građevinskih radova na rekonstrukciji škole, najavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Ona je kazala da je odluka o izvođenju nastave u novoj školskoj godini doneta pošto se 97 odsto roditelja i zaposlenih u školi izjasnilo putem ankete da žele da škola ostane u postojećem objektu do početka građevinskih radova.

„Vrlo je važno za učenike i zaposlene da početak naredne godine bude u potpunosti izvestan. Ovo je posebno značajno za prvake i njihove roditelje koji će od jeseni krenuti u ovu školu kako bi kroz učenje i igru ostvarili svoj maksimalni potencijal“, rekla je ministarka a preneo njen kabinet.

Ocenila je da predstoji „složen proces“ i da će se uz „naredne konsultacije i širok dijalog o Memorijalnom centru doći do rešenja“.

Učenik OŠ „Vladislav Ribnikar“ K.K. (13) ubio je 3. maja prošle godine devet đaka i radnika obezbeđenja hicima iz pištolja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.