U trendu

Novi DSS: Izbori u Beogradu su bili nelegitimni, moraju se ponoviti

Rezultati izbora u Beogradu su nelegitimni zbog masovne zloupotrebe prava na prebivalište, i iz tog razloga se moraju ponoviti uz prečišćeni birački spisak i ravnopravnost u medijskoj zastupljenosti, zaključak je Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije.

„Na ovaj način ponovljeni izbori predstavljaju jedini prigodan put za izlazak iz aktuelne političke krize“, navodi se u današnjem saopštenju Nove DSS.

Predsedništvo Nove DSS je ocenilo da je potrebno i „preispitivanje i korenita promena opozicionog delovanja“.

„Navedeno delovanje mora biti promišljeno, planski razrađeno i usmereno u susret događajima a ne isključivo reaktivno kao što je to prečesto bio slučaj do sada. O neophodnim promenama u opozicionom delovanju ćemo inicirati razgovore sa ostalim opozicionim strankama. Pravna država ne može postojati polovično pa samim tim ni borba za pravnu državu ne može biti polovična“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ta stranka u najkraćem roku izneti konkretne predloge i mere za dalje opoziciono delovanje i nastaviti razgovor sa ostalim opozicionim strankama zarad uspostavljanja pravne države i demokratskog poretka.

Novi DSS navodi i da se borba za poštovanje ustavnih odredbi koje se tiču izbornog prava i slobodnih izbora može principijelno voditi samo ako se uporedo vodi i borba za poštovanje ustavnih odredbi koje se tiču teritorijalnog uređenja države i teritorijalne celovitosti Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar