U trendu

Ognjen Radonjić podneo krivičnu prijavu zbog lažnih tvrdnji na Tviteru

Profesor Filozofskog fakulteta Ognjen Radonjić podneo je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal krivičnu prijavu protiv NN osobe zbog iznošenja lažnih tvrdnji na Tviteru da on i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović „otvoreno i kontinuirano prizivaju nasilje, stradanje i ubijanje na ulici“.

Radonjić je u saopštenju, koje je preneo portal N1, naveo da je osoba, koja se na Tviteru predstavlja kao „Objektivna (Neda Perić)“, 10. jula ove godine putem video klipa, na kome su on i Zelenović, iznela „lažne tvrdnje tako što je grubo izvukla iz konteksta ranije izjave date u javnom prostoru“.

„Nedvojbenog sam gledišta da je, meni nepoznato lice, na taj način pokušalo da u našoj zemlji izazove paniku kod građana, tvrdeći da gospodin Zelenović i ja, iznošenjem naših stavova pozivamo na revoluciju, odnosno nasilnu promenu vlasti što apsolutno ne odgovara istini. Bez obzira na izneto, NN lice nije uspelo u svom naumu, jer su građani prozreli da je u pitanju bila namera da se gospodin Zelenović i ja diskreditujemo u javnom prostoru“, naveo je Radonjić u tužbi.

Dodao je da se u spornom tvitu aludiralo na ukrajinski „Majdan“, a da su on i Zelenović optuženi „da prizivaju žrtve na srpskim ulicama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar