U trendu

Opozicija osudila Šapića zbog sukoba s aktivistima u Novom Beogradu

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Biramo Beograd“ Dobrica Veselinović osudio je danas sukob predsednika Privremenog organa Aleksandra Šapića s građanima koji su na Savskom keju u Novom Beogradu prisustvovali njegovoj konferenciji za medije o uklanjanju splavova.

Aktivisti iz inicijative „Za naš kej“ i predsednik pokreta „Ćale, ovo je za tebe“ Petar Đurić su u više navrata prekidali Šapićevu konferenciju, dok je aktivista Aleksandar Cvrkotić kazao za sajt lista „Danas“ da mu je predsednik Privremenog organa Beograda uzeo telefon i bacio ga na zemlju pošto nije želeo da odgovori na njegova pitanja.

„Najoštrije osuđujem fizičko nasilje odlazećeg gradonačelnika prema grupi građana. Ovakav incident nije iznenađujuć s obzirom na kontinuirano bahato ponašanje koje je postalo zaštitni znak bivšeg gradonačelnika. Zaista je neverovatno da je Beograd vodila osoba koja je više puta pokazala agresivnost i nedostatak poštovanja prema građanima i predstavnicima medija“ – napisao je Veselinović u izjavi.

Pokret slobodnih građana (PSG) je saopštio da je Šapić „napadom na ekološke aktiviste koji brane Savski nasip na Novom Beogradu, potvrdio ono što Beograđani odavno znaju: da nije dostojan da obavlja bilo koju javnu funkciju, a najmanje gradonačelnika glavnog grada“.

Pokret „Kreni-promeni“ je u saopštenju ukazao da Beogradu treba gradonačelnik koji „rešava probleme, a ne koji razbija telefone građanima“.

Šapić je izjavio da će danas ili sutra biti uklonjen „poslednji nelegalan splav“ sa Savskog šetališta i da ih je uklonjeno više od 70 i najavio da će ubuduće radno vreme splavova biti do ponoći da bi imali mir građani koji žive u blizini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.